Séta a Magas Tátrában

szombat, november 02, 2013


Sok-sok vegetáció, friss levegő, erdei állatok, gyönyörű panoráma és hegyvonulat amerre csak a szem ellát.  Felvonókból gyönyörködhet a tájban az, aki nem fél a magasságtól, s aki még ennél is bátrabb, akár a legmagasabban megközelíthető csúcsra is elnézhet- Lomnický štít: Lomnici csúcs- ott talán még zergékbe is botolhat az ember, vagy látogatást tehet a helyi csillagvizsgálóba is. Védett övezetekből sincs hiány, a túrázni vágyóknak igen csak bővelkedik lehetőségekben a Tátra, de ajánlatos figyelni a jelzésekkel ellátott fákat, hogy le ne térjen senki a turista útvonalról, az erdőben ugyanis nem a legszerencsésebb egyedül kószálni, természetesen senki se szeretné medve vacsoraként végezni. Ajánlott ellátogatniuk ide a légúti betegségben szenvedőknek, ugyanis az egész környék turizmusa a friss levegőre és a gyógyágyszati/relaxációs központokra épült. Ha még nem jártál itt soha sem, akkor érdemes legalább egyszer elnézned erre a helyre.

Nem utolsó sorban a kiszámíthatatlan időjárásra számítani kell, így bármennyire is úgy tűnhet, hogy hét ágra süt a Nap, mindig legyen nálad valami meleg cucc és esőkabát!


Egyéb lehetőségek, amiket a hely kínál:
- Szállás, panziók, hotelek- pénztárca függő, személyes kedvenceim a panziók- megfizethetőek, kedvezményekkel is szolgálnak, plusz családi környezetben pihenhet az ember.
- Téli sportok -sípályák egész évben, sífelszerelés bérléséra van lehetőség,
- Wellness szállók biztosítják az igazi kikapcsolódást.
- Múzeumok- legjelentősebb az ún. TANAP- (Tátrai Nemzeti Park) állat- és növényvilágának jellegzetességeit, valamint a terület történelmét mutatja be.
- Helyi kisvasút a közlekedés megkönnyítése céljából.
- Lángos, főtt kukorica, kolbász egész évben minden kajáldában kapható.
-Látnivalók: Csorba-tó, Kőpataki-tó, Csillagvizsgáló.
- Nagyobb vásárlások esetén: Poprad + itt található a környék legjobb Aqua Parkja- esténként lézer show-val szórakoztatják a nagyérdeműt.
You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe