Ideális otthon részleteiben

vasárnap, március 30, 2014

Bizonyára sokatok fejében megfordult már annak a gondolata, hogy ha nyernétek a lottón, akkor azt a pénzt mire költenétek. Igazából nekem ennyi idősen már kicsit előrelátóbb pénzköltési szándékaim lennének (mint mondjuk tinédzserkori énemnek, aki az egészet tuti ruhákra és sminkre költötte volna) ebben az esetben, ami majdhogynem teljes mértékben a lakberendezésre irányulna. Mindig is érdekelt ez a műfaj, már kislány koromban gyűjtöttem a lakberendezési és a kertépítészeti magazinokat, mert egyszerűen már akkor szerettem eljátszani annak a gondolatával, hogy milyen lesz majd a saját otthonom. Persze az akkor nagyon távolinak tűnt, most hogy itt vagyok egyetemistaként és már a sokadik helyen lakok, ragaszkodok az állandósághoz. Már jó lenne valami, bármi, ami kicsit is biztos az életemben és hát mibe is kapaszkodhatnék ilyenkor, mint az illúzióimba (ez ám a biztos pont). Bár még most se az ajtón kopogtat, de már a küszöbön van ennek a lehetősége, elvégre itt az ideje dolgozni, diplomázni és letenni az életem első építőköveit. Egyszerre rémisztő és mennyei gondolatok ezek. A lényeg, hogy elkezdtem kicsit böngészni az Ikea oldalán és sikerült is pár inspirációt gyűjtenen lakberendezéssel kapcsolatban. Ám, még mindezek előtt, már régebben megakadt a szemem egy lakberendezési összeállításon, amit mai napig imádok. Már nem tudom ki a tervezője, de szinte dizájner cuccokból áll az egész összeállítás és álomszép.Eredetileg tehát ennek a forrásnak megfelelően próbálom megvalósítani csekély lakásfelújíó projektemet. Kicsiben kezdem, aztán apránként és céltudatosan próbálom megvalósítani a nagyját az egésznek. A fő szempontjaim a levegősség, tisztaság, letisztulság, egyszerűség, szürke, bézs és fehér minden mennyiségben, valamint némi földszín, vagy természetközeliséget imitáló dekoráció (legyen szó állatmintáról, vagy bőrhatásúról). A magas légies és tágas terek a galérialakásokat idézik, a válaszfalak nélküli szobaelrendezések, pedig még a legkisebb szobabelsőket is kitágíthatják. Fontos arra figyelni, hogy ha kisebb lakással rendelkezünk, akkor ne használjunk mély és sötét színeket, valamit zsúfolt ornamensű kiegészítőket. Az ellenkezője ajánlott ebben az esetben, ami a világos, fehér, valamit tükör segítségével előidézhető. A lehető legjobb tanács pedig, hogy apránként próbáljuk megvalósítani az álmainkat, továbbá nem feltétlenül attól lesz valami szép és jó, hogy drága. A lényeg, hogy számunkra kényelmes és harmonikus legyen az egész, s ha már te jól érzed tőle / benne magad, akkor már megérte a belefektett munkát.
Összeválogattam azokat a termékeket, amik a legközelebb állnak az ideális otthonomról kialakítotott illúziómhoz, amik pedig a következők lenének:képek forrása: Google, IKEA

You Might Also Like

5 megjegyzés

 1. Great pictures,so beatiful items
  Wanna follow each other via gfc & bloglovin
  Let me know
  Cheers

  VálaszTörlés
 2. I was just browsing by and came upon your gorgeous blog - it is so amazing with interesting posts! I had to follow through GFC :) x keep in touch !

  Www.benishkhan.blogspot.com

  VálaszTörlés
 3. Loved this post! I love decor and this one is great :)
  Thank you for stopping by! Sure we can follow each other! Following you now, if you want you can do the same! I have a following button working on my blog ;)

  xoxo
  Espelho da Isabel

  VálaszTörlés

Subscribe