Életmód, diéta, kevés cukor

szerda, március 26, 2014

Én nem tudom ti hogy működtök, de én nagyon vizuális alkat vagyok. Értem ez alatt, hogy sokkal könnyebben kerülök valaminek a bűvkörébe, ha előtte jól beleplántáltam a fejembe annak a képeit. Ezért gyakran, bevallom, szinte napi szinten szoktam magamat különböző képkereső oldalakkal bombázni, mert jólesik, kikapcsol, számomra ez vizuális élmény. Amolyan vakációzás a gondolataimnak. Mindenesetre legújabb mániám az egészséges életmód lett. Hogy ennek a gondolatát pedig megkedveltessem magammal, először is salátás és esztétikusan elrendezett étkek után néztem, és igen, nálam bevált.

Tudom, tudom most mit gondoltok, hogy már a csapból is ez folyik és igazából ez csak azok számára megvalósítható, akik kellő anyagi tőkével rendelkeznek, plusz még idejük is rengeteg van. (A mondat első felével kiegyezek némileg, plusz még kiegészíteném azzal, hogy ha már a diák költi a pénzét, akkor az se mindegy, hogy mire. Pl. egy bevásárlás alkalmával ne a kakaót, hanem inkább az ásványvízet preferáljuk. Jobban jáunk.) De kérdem én, melyik egyetemista az, akinek ne esne jól a sok rohanás és vizsgaidőszak közepette, hogy minél fittebb és üdébb legyen? Elsősorban azért, hogy jobban vágjon az eszünk és nem utolsó sorban a feszes test miatt. Ez mondhatni teljes életmódváltással jár, ami nem azt jelenti, hogy az ember nem ehet olykor-olykor édességet, vagy ne mehetne el a barátaival italozni egy jókora hamburgerrel együtt. Sokkal inkább arról szól, hogy ne ebből álljanak a mindennapok, étkezz rendszeresen és akkor is olyan dolgokat, amire a szervezetednek szüksége van. Tisztában kell lennünk azzal, hogy sokkal több kalóriát beviszünk, mint amit felhasználunk, ezt a szervezetünk elraktározza, aztán ebből lesz az úszógumi, amire senkinek semmi szüksége. Tehát tudatosnak kell lennünk magunkkal szemben, oda kell figyelnünk, hogy luxusszámba menően "túlétkeztük" magunkat, akkor azt le is kell dolgoznunk. Sajnos vagy hála az égnek, nem tudjuk elkerülni a mozgást. Az én mottóm a 3x3. Azaz heti háromszori mozgás, háromnál több napot nem kihagyva az edzések között. A napi háromszori étkezésnek, ami magába foglal egy kiadós reggelit, egy  ebédet (sokszor inkább csak egy gyümölcssel helyettesítve) és egy könnyed vacsorát, ami ideális esetben saláta kevés hússal. A lényeg, hogy szem előtt tartsuk a szervezetünk megfelelő tápérték szükségletét is. Rengeteg különböző oldal foglalkozik ezzel, úgyhogy válogathatunk kedvünkre, nagyjából be lehet saccolni azt azokat az értékeket, amikre figyelnünk kell és előre szólok, ne lepődjetek meg, ha nem fogtok azonos tápértékmennyiséggel rendelkező kajákat találni, de! ha már megközelíti az ideálist, az tökéletes lesz. Én mindig is odavoltam a salátákért, ezért elsősorban ezekre irányítódott a figyelmem, mert elvégre is könnyű őket variálni és az elkészítésük se főzőtudományt, sem időt nem igényel. 


Tippek:
 • A nagyon falánkoknak ajánlanám a krómot, amit akár táplálékkiegészítőkben is megtalálhattok, mivel ez tökéletesen csökkenti az étvágyat.
 • Ne féljük téplálékkiegészítőket használni, még inkább ha sokat sportolunk elkél a fehérje és a szénhidrát utánpótlás. Ajánlanám ezeket a termékeket, amiket magam is teszteltem: www.scitec.hu
 • Ásványvízeknél figyeljünk oda a magas kalcium és magnéziumtartalomra.
 • Igyunk legalább napi 2l cukormentes vizet.
 • A zöld tea nem csak megnyugtat, de még hidratál is, és remekül méregtelenít.
 • Érdemes nézelődnia keleti konyha irányába, nem csak egészséges, de még fincsi kajákat is főznek.
Most pedig következzen a vizuális táplálás (amivel máris kiváltottunk egy étkezést): 


Nekem ez a totális kulinária!

képek forrása: Wheartit

You Might Also Like

10 megjegyzés

 1. OK sweetie, I agree to follow each other.
  Follow me, let me know and I’ll follow you right back ☺  FASHION-SPIKE.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. hi dear
  thanx for dropping by my blog
  followed u on gfc and bloglovin
  hope u do the same
  xoxo

  VálaszTörlés
 3. Oh sushi...i Love sushi :)
  http://smellofpeony.blogspot.
  P.S. I follow you, but you do not follow me back...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. I know, so sorry, I can't following, my following button is wrong, I don't know why :S

   Törlés
 4. Love it!

  Want to follow eachother on blogger and blogovin?
  http://helderschicplace.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 5. beautiful post!

  http://thedaydreamings.blogspot.de/

  VálaszTörlés
 6. looks delicious :) great post!
  http://emiliexnicoline.blogspot.dk/

  VálaszTörlés
 7. Well these meals all look very healthy and yumiiiiiiiiii. ?I wish every day I could eat like this. Nice post. I would love to follow each other. I'll start right away. ;)

  VálaszTörlés

Subscribe