ELLE Fashion Show 2014

vasárnap, április 06, 2014


A lehető legcsodásabb szombati eseményre volt alkalmam eljutni. Az ELLE Fashion Show 2014-en az idei őszi/téli trendeket  mutatták be, méghozzá briliáns tervezők tolmácsolásában.

Maga az esemény két napos volt, azaz április 4-5-ig, a Millenáris D épületében került megrendezésre. Mindkét napon bemutatásra került három-három magyar és párizsi divattervező kollekciója. A különbség csupán az volt a két nap között, hogy a szombati még egyéb, kisebb divatbemutatókat is tartalmazott, mint a CIB Gold, Csézy Collection, Lenovo, Hungaria Pezsgő, Gap, Guess és Van Graaf. Egy-egy kollekció bemutatása közötti szüneteket a különböző workshopokon lehetett eltölteni, készíthettünk akár trendi sminket és frizurát, vagy részt vehettünk a Vöslauer fotózásán, avagy indulhattunk a Gas játékában, ahol fődíjunk egy farmer lehetett. Megkóstolhattuk az új Hungaria Pezsgő extra dry pezsgőjét, az éhesebbek számára, pedig volt lehetőség sütik, kávék és egyéb éhségcsökkentő falatkák megvételére is, ez utóbbi opciónak már csak a pénztárcánk szabhatott határt. Az eseményt fél egykor a Magistral nyári kollekciójának bemutatója nyitotta, aztán pedig a L´Oreal Paris darabjai kerültek terítékre. Némi francia párhuzammal felvezetve a párizsi divathetek főszereplőinek ez után következő kollekcióját.


...................................................................................................................................................................
A párizsi divattervezők:

Valentine Gauthier


Az érzéki városi nő ruhatárát, a feltűnő mintás selymek, finom színek, bársony és pamut twill anyagok alkotják. A részleteit flitteres hímzések és a platina bőr anyaghasználat teszi még kacérabbá. A modernizált olasz stílus, és az Alain Delon filmek korszakának megtestesítője volt Gauthier ötletforrása.
Octavio Pizzaro


Kollekciója olyan nőknek készült, akik megtestesítik azt az extrém kettőséget, ami Octavio Pizzaro darabjainak is jellegzetessége. Legújabb kollekcióját a bőr és a gyapjú, a selyem és a metál, merész és a világos színek, valamint a matt és csillámló összhangja jellemzi.
Christine Phung


A kontrasztos árnyalatok, a fekete és a hófehér és az égszín kék a fő jellemzői a kollekciónak. Minőségi anyagok használata, különleges kombinációk és nyomatok, aprólékos részletekbe foglalása az, ami továbbra is visszatérő motívumként visszaköszön a divattervezőnő őszi/téli darabjain is.


...................................................................................................................................................................

Miután lementek a párizsi divattervezők kreálmányai, amit én speciel a legjobban vártam, levonhattam azt a konklúziót, hogy a geometrikus formák, a burgundi szín, a printek, a csíkok és a fekete-fehér valami olyasmi a divatban, ami nem fog egy hamar feledésbe merülni. Úgy tűnik ezek a motívumot a következő szezonokban is domináns szerepet fognak betölteni. 

Mindezek után következtek a kisebb divatbemutatók, elsőként az esemény névadó partnerének kollekciója, azaz a CIB Goldé, ezt követte a Guess, majd pedig a Csézy Collection, majd végezettül a Van Graaf zárta a kisebb divatbemutatókat.

Csézy CollectionMeglepődtem mennyire tetszettek a Csézy Collection darabjai. Némelyik ruha szín és anyaghasználata a haute couture stílusra emlékeztetett, talán ezért is volt számomra annyira megkapó. Érdekessége, hogy az énekesnő (Csézy) koncepciója a matyó ruhakollekció volt, ami részleteiben vissza is köszön az esküvői ruhákon.

Az egész Millenáris D épülete rózsaszínben tündökölt a szünetek alatt, ami méginkább rásegített arra az érzetre, hogy mindenki egy tündérmesében érezze magát. Ez után tettem pár kört és, ahogy azt láthatjátok az elkövetkezendő képeken is, mindig máshol sikerült helyet foglalnom, ami annak volt köszönhető, hogy a lehető legváltozatosabb szemszögekből szerettem volna megörökíteni a divatbemutatót, ezzel is dinamikusabbá téve az egész reprezentálását.
...................................................................................................................................................................
A magyar divattervezők:

Dori Tomcsányi

A kollekció két vezérszíne a korall és a türkíz, amelyeket púder, világosszürke és fehér anyagokkal hangsúlyozott a tervezőnő. Különlegességei a digitálisan nyomtatott szobanövénymintás selyemruhák. A szabásvonala fiatalos és praktikus, ugyanakkor a modern nő formái dominálnak a darabokban. 


Kata Szegedi


Darabjait a 80-as 90-es évekbeli grunge stílus ihlette, a rétegzés és az asszimetria ötvözésével. Visszatérő motívumai a printelt neoprém kontrasztos megjelenése, azaz a hideg-meleg színek ellentéte és a márkára jellemző textilek. A fém ridegségét és keménységét madártoll finomítja. A printek ismét expresszionista ihletésűek, amit idén maga Szegedi Kata készített, aminek meghatározó színei a kék, sárga és a fekete.


Nubu


A tervező trió inspiráció forrása a Dunaújvárosi Szoborcsoportok acélszobrai voltak, melyeket sokrétű anyaghasználatba voltak hivatottak átültetni. Organzaréteg, selyem és neoprém, vinil, impregnált len és fémszálas szöveteket is felhasználtak a tervezők. A gépi nyomtást kézi utómunka egészíti ki, továbbá a már megszokott Nubu kontraszt és letisztultság ezekben a darabokban is állandó részvevőként van jelen.


Levonva a konklúziót, én beleszerettem ebbe az eseménybe, mintha erre az egy napra egy másik világba csöppentem volna. Tetszett ez az érzés és tetszettek a ruhák, szerintem zseniális tervezőket sikerült összeválogatniuk a szervezőknek és nem tudom ez mennyire volt szempont, de még mintha a ruhák is egységes harmóniát képeztek volna. Már tűkön ülve várom a következő ELLE Fashion Show-t.

Remélem sikerült meghoznom a kedveteket a divatbemutatókhóz, legfőbbképp ehhez. Elérhető áron, megközelíthető helyen, csodás közegben lehetünk részesei mi is ennek a világnak. Nézzetek el oda!

képek forrása: saját

You Might Also Like

18 megjegyzés

 1. Thank you for the comment :)

  Desislava
  http://truedreamcatcher.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. You are very kind, thank you!
   *following you

   Törlés
 3. Thanks for the comment, I followed you on GFC #49 and Bloglovin' #16. Hope you follow back soon x
  Freya's Fashion Chapter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Yes, and me too on GFC, and Bloglovin :)

   Törlés
 4. yes I'd like to follow each other! Im following you on GFC, please follow me back!

  J'aime les feuilles rouges

  xoxo Marta

  VálaszTörlés
 5. Great pictures dear. Looks like you had a great time. Stop by our blog if you like we can follow each other on Gfc and bloglovin. Let us know. Kisses from Kenya.
  Http://glamourzone01.blogspot.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh it was really special and perfect event!
   I following you girls:)

   Törlés
 6. really nice!!
  following you via GFC and on bloglovin :D

  xoxo,
  Alice's Pink Diary

  VálaszTörlés
 7. wow Livi, gyönyörűség vagy!
  Úgy látom Pesten aztán lehet élni ;) :D
  csodás poszt, puszillak :*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A lehetőségek adottak, csak észre kell őket venni, vagy olykor megdolgozni értük, de amint azt láthatod, megéri :) Köszi szépen a hozzászólást és a dicsérő szavakat ^^

   Törlés
 8. Great Post! Thank you for your comment. Yeah sure we can follow each other. I followed you on bloglovin and GFC. I hope you do the same to stay in touch. Have a great day.

  noradulce.blogspot.com

  VálaszTörlés
 9. Hey dear! Thanks for visiting my blog. I really enjoyed this post. I am following u now as u said. Hope you follow me back! Love

  www.andie-chambers.blogspot.cz

  VálaszTörlés

Subscribe