Utazási tervek

szerda, június 25, 2014

A nyaralás egyértelműen mindenki számára a kikapcsolódás színtere, vagy sokkal inkább az élményszerzésé. Ennek megfelelően én két kategóriába szoktam osztani az üdülési vágyaimat, annak megfelelően hogy az előbb említettek közül éppen melyikhez van kedvem. Már évek óta finomítgatok egy listát, amin azok a helyek szerepelnek, amiket mindenképp meg szeretnék legalább egyszer látogatni. Ezek közül fogok most nektek párat megmutatni.

Az első kategória a kikapcsolódás nevet kapta. Ide csak az olyan nyaralási ötletek, helyek kerülnek, ahova kizárólagosan süttetni mennék a hasamat. Az olyan helyek, amik vizuális élményként szolgálnak, lehetőleg úszási lehetőséggel bírnak és alkalmasak a punnyadásra. 

A második kategóriába pedig azokat a helyeket szoktam sorolni, amik a szépségük ellenére kultúrális jelentőséggel is bírnak. Ahol fel lehet fedezni a hely történetét, a nevezetességeket, múzeumokba lehet eljárni, egy szóval meg lehet ismerni a hely kultúráját. Valahogy jobban is preferálom ezt a megoldást, elvégre otthan úgyis annyit lehet punnyadni, amennyi csak jólesik. 

GÖRÖGORSZÁG - ZAKYNTHOS, ATHÉN

Ha Görögország, akkor tengerpart és nevezetességek. Hogy amíg a testünk pihen, addig a szellemünket tornáztassuk kicsit.HORVÁTORSZÁG 

Konkrét célom nincs Horvátországgal kapcsolatosan, de az biztos, hogy bárhova ellátogatnék itt. Csak tengerpart legyen, tudjátok, az az igazi koral kék.


OLASZORSZÁG - FIRENZE, RÓMA

Egyértelműen a városok történelme miatt esett err a két opcióra a választásom. Ennél több nem is kell.ANGLIA - LONDON

Annyi minden van Londonban, hogy sok lenne most mind felsorolni. Valójában az angol történelem iránti rajongásomért szeretnék egyszer ide ellátogatni, és persze azért is, hogy gyakorolhassam/ fejleszthessem az angol tudásom. 


NEW ZEALAND

Gyönyörű, természet amerre csak a szem ellát és mert Gyűrűk Ura.


képek forrása: Google

You Might Also Like

4 megjegyzés

Subscribe