Egyszerű kolis kaják #1

péntek, szeptember 05, 2014

Aki valaha is volt kollégista az tudja, hogy a kolis lét mindenről szól, csak nem az egészséges életmódról. Ha egyetemistaként leszünk kolisak, akkor ez kiváltképp igaz. A magunk urai vagyunk, akkor kelünk, fekszünk, amikor akarunk, azt eszünk és annyit, amennyire csak a zsebpénzünk elég, senki sem szól bele, hogy mit tegyünk, avagy mit nem. Ám egy nap midnenki életében eljön a szomorú felismerés pillanata, amikoris szervezetünk megbosszúlja önmagát és megálljt parancsol a kártékony életvitelnek. Ekkor aztán jobb ha hallgatunk testünk parancsára és megpróbálunk rendszeresen, minőségi és tápanyagokban dús kajákat bevinni a szervezetünkbe. Én ebben próbálok segíteni ezzel az új rovattal, amiben pofon egyszerű, ám egészséges ételeket fogok nektek bemutatni, amiket garantáltan el tud készíteni bármelyikőtök.

Smoothie


Ez egy ital, valójában összeturmixolt gyümölcsök avagy zöldségek keveréke. Elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint egy turmixgépre, vagy egy botmixerre. Dobjuk össze amink van, esetleg ízesítsük pluszban a kedvenc hozzávalóinkkal (pl. fahéj, tej, joghurt, méz). Ezt követően nincs más dolgunk, mint meginni és máris indulhat a nap.

Banános palacsinta


Senki nem készített még palacsintát két hozzávalóból? Akkor most figyeljetek! Mindössze tojásra és banánra lesz szükségünk (2/1 arányban). A banánt turmixoljátok össze, vagy rusztikusan egy villa segítségével nyomjátok pépesre, majd keverjétek össze a feltört tojásokkal. A serpenyőt olajozzátok ki aztán mehetnek is a palacsinta darabok. Ajánlatos mérőkanállal kimérni az adagokat, majd miután ráöntöttétek az adagokat a serpenyőre, azt felemelve eloszlatni kicsit, hogy egyforma vastagúak legyenek. 

A reggeli rohanás közepette is garantáltan sikerül időben elkészülnötök, jót is ennetek és még egészségesen is étkeznetek.


saját képek

You Might Also Like

18 megjegyzés

 1. Szerettem tudva, hogy már elég tápanyagot roxinho ezt a finom (nevet), és szerettem tudni, palacsinta, szeretek enni palacsintát, és még mindig egészséges.
  Van új üzenet "TEMETŐ központjában Lucerne, Svájc és az oroszlán emlékmű" is hozzám? Természetesen, ha van új üzenet is, meg tudja mondani nekem, hogy jönnek, hogy és megjegyzést.
  magrafelizpensa.blogspot.com és www.youtube.com/user/marcmarify

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Wow, speacial thanks for your hungarian comment :) I chekced your blog and I can tell you it´s so creative, nice one :) and btw, I am already following you, pls do it same as soon as possible, thanks.

   Törlés
 2. ohhh so yummmy:)!!
  please visit me in free time:)
  http://mesmerize87.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 3. delicious!!
  :)
  http://angelandchic1.blogspot.com.es/2014/08/north-thailand.html

  VálaszTörlés
 4. hey darling!this is a great meal!! i already follow u via gfc :-)

  VálaszTörlés
 5. mmm tiene que estar delicioso!!
  http://eluniversodeyoana.blogspot.com.es/

  VálaszTörlés
 6. Looks delicious!
  Check out my blog and maybe we can follow each other? Hope to hear from you!
  Natalie

  www.maralmuse.com

  VálaszTörlés
 7. Hi :)
  your smoothie is inviting and delicious... I'll try with soy milk :)
  have a good day.

  Giovanna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh cause it´s really is, good choice. Thanks for your comment Giovanna :))

   Törlés
 8. 2 tojás -1 banán a recept? Darabra aránylik vagy mennyiségre? Jól hangzik ez a recept.

  VálaszTörlés

Subscribe