Egyszerű kolis kaják #3

vasárnap, október 12, 2014

A legalapvetőbb kaja, ami azért kicsit meleg és egészséges is, így annak az érzetét keltheti, hogy "főztünk" valamit, (mégha nem is a szó valódi értelmében is) a szendvics. Tehát ezúttal egy ropogós szendviccsel és egy kicsivel több odafigyelést igénylő édességgel készültem, így a héten sem marad egy kolis sem éhen. Lássunk is neki!

Melegszedvics salivalMire lesz szükségünk? Mi sem egyszerűbb ennél: egy melegszenyósütő vagy/ serpenyő, vaj, salátakeverék, sonka, sajt, öntetek. Lehetővel vegyünk toast kenyeret, mert az már előre vékonyra felszetelt és a melegszendvicssütő jó barátjaként tartjuk számon. A szeleteket vajazzuk meg belül, majd tegyük bele a sonkaszeleteket, erre reszeljünk sajtot, hajtsuk össze és mehet is a szendókészítőbe. Ha serpenyőnk van, akkor ugyanígy, mindössze annyi különbséggel, hogy egy alacsony lángon előre felmelegített serpenyőbe helyezzük a szendvicseket és mindkét oldalát pirítsuk meg (kb. 5 perc összesen). Ezt követően nyissuk fel a szendvicseket és pakoljunk bele mindenféle jót, salátakeveréket, ketchupot, majonézt és máris fogyasztható.

Feketeszedres rakott piskótaA második recepthez szükségünk lesz egy pudingporra, gyümölcsökre/kompótra és babapiskótára. Elsőként vegyünk egy jénai tálat, rakjunk az aljába szépen egymás mellé babapiskótákat úgy, hogy azok teljesen befedjék. Készítsük el a pudingot (pudingkészítés titka minden pundingpor hátoldalán megtalálható!), majd öntsünk rá annyi pudingot, hogy ellepje az első réteg babapiskótát. Jöhet a következő réteg, ám ide már gyümölcsöket is teszünk, majd ismételten leöntjük pundinggal az egészet. Ezt addig ismételjük amig el nem fogynak az alapanyagaink. Ha pedig a végére maradt még egy kis gyümölcs, akkor azzal dekorálhatjuk az desszertünk tetejét. Tehetünk a tetejére tejszínhabot, vagy akár kakóporral is megszórhatjuk, határt csak  kreativitásunk szabhat. Jóétvágyat!

saját képek

You Might Also Like

20 megjegyzés

 1. Oh it looks so good!

  Freya Blendell - http://freyablendell.blogspot.ie/

  VálaszTörlés
 2. Hi beautiful, Thank you for stopping by and showing love onto my page, your blog is amazing as well :) I'm following you now via gfc, hope you follow back now x Keep in touch x

  Benish | Feminist Reflections

  VálaszTörlés
 3. Tu blog es genial, los alimentos lucen deliciosos! Un abrazo.
  twognrtions.blogspot.com

  VálaszTörlés
 4. Albérletes voltam, minigrillel és melegszendvicssütővel :) Mindenki azt használta, volt olyan albérlőtársam, aki szerintem csak melegszendvicsen élt (fiú). Biztos sajnálta, amikor elköltöztem :) Paradicsomkarikát is szoktam tenni a sajtos melegszendvicsbe, de ilyen leveleket még nem jutott eszembe, kipróbálom :)
  A második kaja nekem cukorsokk, ilyennel nem élek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A melegszenyósütő csodákra képes, majd lesz is arról egy bejegyzésem a későbbiekben, hogy mi mindenre lehet kihasználni a szendicssütésen kivül :) Az utóbbi recept pedig valóban édes, bár az édességét enyhíteni lehet savanykás gyümölcsökkel, vagy épp azzal ha nem adunk cukrot a pudinghoz.
   Köszi a hozzászólást és jóétvágyat a receptekhez! :))

   Törlés
 5. delicious ohhh

  www.magadish.blogspot.com

  VálaszTörlés
 6. Followed you on gfc...hope you will do the same :) M&MFASHIONBITES mmfashionbites.blogspot.gr

  VálaszTörlés
 7. Amazing! :)
  Thanks so much for visit my blog!
  xoxo

  www.marilynsclosetblog.com

  VálaszTörlés
 8. thanks for dropping by at mine :) followed you on gfc, hope you follow back!

  http://only4feet9.blogspot.com

  VálaszTörlés
 9. Thank you so much for your comment on my blog! I just followed on gfc :)

  shadowlinergirl.com

  VálaszTörlés
 10. hello there! :3
  im following you via GFC and bloglovin already :)
  im wating for you now :)

  xoxo,
  Alice's Pink Diary

  VálaszTörlés
 11. looks amazing!
  jolahogg.blogspot.ie

  VálaszTörlés
 12. Hi dear
  Mmm tasty post. nice!
  I'm following back :)
  xoxo

  VálaszTörlés
 13. Oh, thank you! I like your blog as well!
  Yes, we can, just follow me first :)

  VálaszTörlés
 14. This looks so delicious, I really love your blog! I'm following you now xx

  A Fashion Tale // UK Fashion & Lifestyle Blog

  VálaszTörlés
 15. The food looks delicious! x

  parisandtea.blogspot.co.uk

  VálaszTörlés

Subscribe