Holtodiglan: "Cicik, szex, vér és gyönyörű nők"

szombat, október 18, 2014

Cicik, szex, vér és gyönyörű nők- akár egy Scorsese film is lehetne, vagy a Trónok harca egyik epizódja a sok közül, viszont most Gillian Flynn könyvének adaptációja kerül bárd alá. A bárd mögött pedig nem más, mint David Fincher áll, aki olyan filmeket rendezett, mint a Hetedik, A harcosok klubja vagy épp a Benjamin Button különös élete, ami azért sejtetni engedi a film stílusát (nem kevésbé a minőségét is) még azok számára is, akik esetleg nem olvasták a könyvet; Fincher ugyanis híres a karakterdrámáiról és a pszichothrillerjeiről és persze nincs ez másképp most sem.


Történetünk főhősei egy idilli New York-i párocska. Amy (Rosamund Pike) és Nick (Ben Affleck), akik boldogan élnek egészen addig, amíg Amy-nek váratlanul nyoma nem vész, ez okozza az alapkonfliktust. Senki sem tudja hova tűnhetett a sikeres és elbűvölő írónő, így a rendőrség és fél Amerika is nyomozásba kezd és minden jel arra mutat, hogy a férj keze van a dologban. Aztán mindenről szép lassan lehullik a lepel, sőt, meglehetősen pörgősen történnek az események, csak győzzük kapkodni a fejünket.

Fontos kiemelni Rosamunk Pike alakítását, aki egyszerűen brillírozik, olyannyira, hogy az már minimum egy aranyszobrocska gyanús alakítás. Ben Affleck meg a tőle megszokott vesztes/ papucs férj karaktert hozza most is és Kristen Stewartot meghazudtoló nullmimikával alakítja Nick karakterét, ami hozzáteszem, elég rendben van, mivel a karaktere nem is kíván több bravúrt. A mellékszereplők is hozzátesznek a történethez, olykor komunikus és drámai pillanatokat előidézve színészi játékukkal. Ha azonban őszinték akarunk lenni, akkor el kell ismerjük, hogy mindez  a cselekmény szövevényességének, a remek alapnak köszönhető, ami nem mellékesen tele van kortárs problémákkal és üzenettel.  


A történet kemény társadalomkritikát fogalmaz meg a házasság intézményével, valamint a média társadalomra gyakorolt hatásával szemben és igazából a manipuláció határait pedzegeti kendőzetlen brutalitással. A párkapcsolaton belüli érzelmi manipuláció esetével mindenki találkozott már, vagy így vagy úgy; ennek is a legsarkalatosabb esetéről van szó, aminek felismerését követően garantáltan elkezded szebb fényben látni a saját párkapcsolatodat. A fő kérdés pedig az egész manipulációs tömkeleg közben mindvégig ott lebeg a szemünk előtt: "Vajon meddig mehet el egy hazugság?"  

Ezt a filmet mindenképp meg kell nézni mert tény, hogy felkavaró, de ugyanakkor garantáltan elgondolkodtató is. Végsősoron azt hiszem egyfajta konklúziót biztosan levonhatunk és hogy stílusos legyek egy Dr, House idézettel ezt össze is foglalnám: "Everybody lies." 


képek forrása: Google

You Might Also Like

19 megjegyzés

 1. Beautiful review! (I google translated it hehe)

  Would you like to follow each other? I've followed you.

  ~*Enter Now! An international kawaii giveaway on http://unicornsanctuary.blogspot.com~*

  VálaszTörlés
 2. Szeretem Fincher filmjeit, és nagyon kíváncsi vagyok erre is. Sok jót hallottam már róla, és a werk alapján is azt mondom, hogy nem lehet rossz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A film nagyon jó, de kellőképpen kiakasztó is, viszont én kiváncsi lennék hogy a könyv milyen, mennyiben különbözik, már ha különbözik a filmtől.

   Törlés
 3. Thanks for the follow. Followed back.

  Sammie
  sammiethestargirl.blogspot.com

  VálaszTörlés
 4. Hey dear! You have a lovely blog, I like it:) Of course I want to follow each other, I'm following you now!
  Happy week
  xoxo
  http://stylishpatterns.blogspot.com.es

  VálaszTörlés
 5. very nice review, even automated traslantion couldn't 'kill' it. Thanks!

  Lyosha
  Inside and Outside Blog
  P.S. would you like to follow each other?

  VálaszTörlés
 6. Oh very interesting post!
  xx

  www.sakuranko.com

  VálaszTörlés
 7. nice her!
  have a nice day
  kss
  new post: http://tupersonalshopperviajero.blogspot.com.es/2014/10/dr-martens-at-la-isla-minima.html

  VálaszTörlés
 8. Thanks for your comment on my blog! I would love to follow each other but I just could not understand anything at all, google translate works so bad... Sorry about that :(
  Lovely page :)x

  Lots of love from www.passionatelifestylebymarta.blogspot.com.es

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hi dear, I am already working on the english version of my posts, so now you can follow me on the GFC button on the down. Long story short this post about the Gillian Flynn book´s movie adaptaion the Gone Girl, directed by David Fincher. And I can tell you it was so shocking and great too, I love this story and the message unbelievable. I hope you enjoy my blog, and keep calm, the english version is coming :)

   Törlés
 9. Nice post!
  Follow you!
  Follow me back?!
  ^^
  http://ann-kos.blogspot.com

  VálaszTörlés
 10. mmmm I think I need to watch it, I also. like Ben Afflect I think is a talented actor and director!
  thanx for your comment I flollow you with pleasure hope you will follow me back!
  paolasophia.blogspot.it

  VálaszTörlés
 11. I need to watch this movie ASAP!
  Thank you for the comment on my blog, yes I'd love to follow each other, I'm following you now, hope you do the same, have a nice day!

  www.thrill-hunter.blogspot.com

  VálaszTörlés
 12. Thanks for stopping by my blog! I would love to follow each other! I just followed you on GFC and Google+, would you please follow me back? :)

  Michaella from http://quitealooker.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 13. Nice post! Kisses

  http://mumandme-trapitos.blogspot.com.es/

  VálaszTörlés

Subscribe