A kötelező nyugi

szerda, november 19, 2014

A karácsony közeledtével arra gondoltam megosztom veletek az ünneppel kapcsolatos gondolataimat. Ilyenkor bekúszik a gondolataink nem létező küszöbe alatt ez az egész cécó (és ezzel semmi baj sincs). Ám én most mellőzném az olyan kliséket, mint hogy ez a szeretet ünnepe, advent a várakozásról szól stb. mert ezeket úgyis ezerszer hallotta már mindenki. Amíg suliba jársz, addig a december és ezzel együtt a karácsony közeledte, sokkal inkább a félévi dogák és a vizsgaidőszak kezdetét fogja számodra jelenteni, később pedig talán a mindennapi hajrá és lóti-futi során talán már jelentéssel sem fog bírni. 

Véleményem szerint értelmet csak gyerekkorunkban, azt követően pedig már csak gyermekeink révén nyer majd. Akkor van meg az a tulajdonképpeni varázsa. Gyerekként a kincskeresést testesítette meg teljes egészében, az ajándékok, a karácsonyfadíszek, az elkészült, vagy épp jóelőre beszerzett édességek felkutatását. Jelenleg számomra inkább az ízek és illatok jutnak az eszembe elsőként, ha a karácsonyra és az egész ünnepi kavalkádra kell gondolnom. Fenyőillat, szárított narancs, fahéj, mézeskalács, méz, édességek, a jó öreg forralt bor íze és a forrócsokié. Ez egész december és vele együtt a karácsony is tulajdonképpen egy nagy-nagy meleg pokróc, amibe belebugyoláljuk magunkat, ami megnyugtat, kicsit lelassít és amivel takarózva bűntetlenül fogyaszthatunk édességeket, mondván, erről szól az egész, ez tesz boldoggá minket. De végüli s, mikor is legyünk boldogok és kicsit hanyagok, ha nem ilyenkor? Elvégre ünnep van. Hátradőlhetünk. saját fotók

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Hello Again!

  Thank you for your comment on my blog! I am now following you, please follow me too!

  xoxo,
  Michelle

  michababyyboutique.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. Thank you for your comment on my blog. I'm already following you on G+ and GFC. Please follow back if you haven't already done so.

  Louisa
  LA PASSION VOUTEE
  http://lapassionvoutee.blogspot.com/

  VálaszTörlés

Subscribe