Magyar dizájnt 2014 karácsonyára!

szombat, december 13, 2014


150 magyar dizájner, 5 helyszín és egy karácsonyi vásár december 5-24 között. Az Ajándék Terminál eseménye, ahol magyar dizájntermékek megvásárlásával egy nemes gesztuszt támogathatsz.

A dizájnerek közt megtalálhatóak olyan márkák, mint az Áeron, Artista, Bp Clothing, Ferencz Vanda, Folqa Collection, Hannabi, Ivanka, Je suis belle, Peter Mero, Tatz, Minyó Viktória, Nanushka, Nubu, The Four; hogy csak a legnagyobbakat említsük. Ezért a sokszínű arculatért idén is, mint eddig minden évben Kis Miklós volt a felelős.  
Idén újdonságnak számít, hogy nem csak a Design Terminál ad otthont az eseménynek, hanem a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, a Magyar Nemzeti Galéria és a WestEnd City Center is várja az érdeklődőket.  
A vásárnak otthont adó Design Terminál célja a magyar tehetségek népszerűsítése és a vásárból befolyt bevételekkel a támogatása. Valamint a Jotékonysági Design aukció (december 17.) bevételével az Ökumenikus Segélyszervezet munkájának a segítése.


Többet megtudhattunkk a kiállított termékekről a tervezőkön keresztül. Minyó Viktória elárulta, hogy parfümkreációi (bal alsó kép), amiket a magyar királynő vize ihletett, olyan alapanyagok felhasználásával készül, mint tokaji aszu, dohány és rum. Az Artista márka képviseletében Imre Katalin elmesélte, hogy továbbra is nagy hatással van a kollekciójukra a Metropolis című film, továbbá fontos számukra a praktikusság és a klasszikus vonalvezetés. Pápai Lilla az ellentétekre konncentrált az új kollekciójában. Ebben a szezonban pedig először rukkol elő táskakollekcióval a Je suis belle tervezőpárosa. 


Továbbá alkalmam nyílt nemcsak divatcikkek, hanem ékszerek, illusztrációk, grafikákák, bútorok és installációk megtekintésére is. Az installációk közül fontos megemlíteni az Erzsébet téren található ún. adományfát. A fát a Design Terminál, a Hello Wood alkotócsoport és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet együtt állította. A kizárólag 500 darab tűzifából készült installáció alapanyagát az ünnepek után a rászoruló családok kapják majd. Ha arra járunk nem csak kivülről, hanem akár belülről is megcsodálhatjuk az installációt.

saját fotók

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. wow those things are awesome <3 love the magical dolls ;)

  http://coeursdefoxes.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 2. Just came across to ur Blog. It’s lovely. Recently I have started my blog n I’m quite new at blogging world. I wld be glad if u do visit my blog nd show love by following me at GFC and Bloglovin,let me know if we can follow each other? It wld be ur kind appreciation. Hav a nice day…Xoxo.

  THE BODYSHOP FRAGRANCE MIST- REVIEW
  BLOGLOVIN’

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dear Suraiya Haque :) I am open for your blog, so I glad to be your new follower. Thanks for your invitation and kindness.

   Törlés

Subscribe