Kedvenc kajáldáim Budapesten

szombat, január 24, 2015


Budapesten vidéki viszonylathoz képest drága az élet, de azt hiszem ez minden nagyvárossal így van. Így alaposan meg kell fontolnia az embernek, hogy hol, mit és mennyiért eszik. Bár a legolcsóbb helyek sokszor ott vannak az orrunk előtt, ha nem vagyunk járatosak, akkor észre sem vesszük őket. 

Számomra a fő szempont (és amíg nem vagyok kereső ember, addig ez is marad) az ár-érték arány. Akkora mennyiséget kapjak, ami telít és ami lehetőleg az olcsó kategóriába tartozik.  Nézzük is ennek a két szempontnak megfelelő 7 darab kedvenc kajáldámat Budapesten. Ahogy azt majd látni fogjátok, növekvő sorrendbe rendeztem a kiadásoknak megfelelően a külböző ételeket és mindenhonnan csak az általam preferált ételeket vettem alapul, továbbá, ahol indokolt, ott az utcanevet is megadtam. 

Trio Pizza (aluljárókban pl. Kálvin, Keleti)- pizza szelet 190 Ft és a Pizza King- pizza szelet 200 Ft

A Trio Pizzát aluljárókban találhatjátok meg és arról ismerhetitek fel, hogy mindig hosszú sor áll előttük. Sajnos nem tudom, hogy felszínen is képviseltetik-e magukat, de az biztos, hogy az átszállásokat egyik megillatosítják.

Csomópontoknál akadhattok rá a Pizza Kingre, de akár online rendelhettek is tőlük. Egyszerű, vastag tésztájú pizzákat készítenek, amik nagyon finomak és még olcsóak is.

Mindkét helyen 200 forintba kerül egy szelet, és olyan 3 íz közül lehet választani. Ha tehetitek akkor válasszátok a Pizza Kinget, ugyanis annál több tészta, tovább kitart és jobban telít (már amennyire egy tésztaféle telíthet).

McDonald´s - bármilyen burger + kis sültkrumpli - 400 Ft 


A mekit mindenki ismeri, de gyorskajálda fényében mindenki drágának és minőségtelennek tartja. Az utóbbival nem is szállnék vitába, azonban ízek és mennyiség tekintetében akad egy figyelemreméltó kombináció, ami még olcsó is.

Ha rohan az ember (amit soha sem szabad!) és gyorsan kell valami, amit akár magaddal is vihetsz, akkor ez egy tökéletes opció. Semmi extra nincs benne, csak a már jól bevállt mekis ízek. A hamburgerek közül én a csibeburgert preferálom, nemes egyszerűséggel mert szeretem az ízét, a sültkrumpli meg örök klasszikus és a kettő jól kiegészíti egymást.

400 forintért egy opciónak elmegy, de azért ha teheti az ember, akkor maradjon csak inkább a felső két opciónál.Mccafé- kis kapucsínó és triplacsokis keksz- 
450 Ft
Akárcsak a fentiekben, így ebben az esetben is ugyanaz a tévhit áll fenn. 

Én totálisan egy kávé párti személyiség vagyok, imádok kipróbálni új ízeket, de legtöbbször a már jól bevállt ízekre vágyom.

A kis kapucsínó és csokis keksz kész ízorgia, legalábbis ami a kombó második felét illeti. A kapucsínó semmi különös, de legalább sok és plusz, hogy az önkiszolgáló pultról kedvedre felturbózhatod. Kicsi érdekesség, hogy a csokiöntetből (hozzá jár) néha elég szép dolgokat szoktak formálni. Na de a keksz, olyan csokis aminél csokisabb nincs, tuti befutó.

Ji Li kínai büfé (Karinthy Frigyes út)- kis adag 570 Ft

Komolyan mondom az ázsiai embereknek köszönhetően visszanyertem az emberekbe vetett hitemet. Mindig mosolygósak, van egy-egy kedves szavuk a törzsvendégekhez és segítőkészek.

Ebéd vagy vacsoraidőben garantáltan tele van de cserébe elég fincsi kaják közül válogathatsz. Aki még nem járt volna kínai étteremben az se riadjon vsisza, csirke, kacsa és marhahús közül lehet válogatni és legyünk őszinték, nincs az az éhes férfi ember, aki egy ekkora mennyiségű étellel ne lakna jól.

Tipp: választhatsz két feltétet és két köretet is, akkor sem fog többe kerülni!

Főzelékfaló- Borsófőzelék + sajtos panírban rántott csirkemell 780 Ft 


Többnyire plázákban étterem részlegein található igazi gyöngyszem.  A hazai ízek és a menza konyha ízek kedvelőinek tökéletes választás. 

Jómagam gyakran keresem ezeket az ízeket, de valahogy mindig ennél a párosításnál maradok. Nem tehetek róla, imádom a borsófőzeléket és a rántott húst. Itt pedig tökéletes mennyiséget kaphatok mindkettőből. Persze, ha üdítőre vagy salátákra lenne szükségünk, akkor azt plusz pénz ellenében természetesen kaphatunk.

Bajor söröző (Karinthy Frigyes út)- Hambi amerikai burgonyával-1100 Ft

Lényegében egy kocsma kétes alalkok nélkül, barátságos környezetben és kedves kiszolgálással. 

Óriási hamburger és mennyei ízek, azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Ha valamit, akkor ezt a menüt ki kell próbálnotok legalább egyszer az életben és garantáltan nem tudok majd lemondani róla. Számomra ez a legjobb hamburger, amit valaha ettem. Az enyhén csípős, paprikás burgonya pedig már csak hab a tortán.

Tipp: Forma1-es futamok + hambis menü kombó egyszerűen verhetetlen.


Remélem tudtam nektek tippet, segítséget adni az olcsóbb étkezéshez Budapest szerte. Nyilván akad még jópár hely az említetteken felül is, de én ezeket fedeztem fel az itt tartózkodásom alatt és tartottam fontosnak, hogy megosszam veletek. Keressétek fel a helyeket és írjátok meg, hogy nektek hogy tetszettek.

saját képek

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Hey, what's up, you alright..?
  Great post hun, thanks for sharing.

  Following you..
  There's a new post on my blog..
  Visit me whenever you have time;
  www.its-dominica.blogspot.co.uk

  Kisses, i hope you have a lovely week. xXx

  VálaszTörlés

Subscribe